Промоція читання. Світлана Алексієвич

2021-03-18

До книг Нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич, які вже є в Тростянецькій публічній бібліотеці додалися

«Останні свідки. Соло для дитячого голосу» та «Цинкові хлопчики» від Український інститут книги.

Книги пронизливо правдиві, важкі і страшні в своїй правді, без сліз не читатимеш.

«Останні свідки. Соло для дитячого голосу» - спогади покоління «дітей війни». Жахлива правда про ту війну, як її бачили діти, в яких вкрали дитинство.

«Найстрашніше було загубити маму… Я бачила вбиту молоду жінку. А дитина смоктала її груди. Мабуть , її за хвилину до того вбило. Дитина навіть не плакала. А я сиділа поруч…»

«Цинкові хлопчики» - скандально – відома книга, присвячена афганській війні. В ній зібрані спогади матерів, дружин, а також самих учасників війни, чиє життя ці страшні події розділили на до і після.

«…Я не готовий був стріляти в людину, я ще з мирного життя. З миру… Першого разу дієш як уві сні: біжиш. Тягнеш. Стріляєш, але нічого не запам’ятовуєш. Після бою не можеш розповісти. Усе наче за склом… За стіною дощу… Наче страшний сон бачиш. За два-три тижні від тебе колишнього нічого не лишається, лише твоє ім’я. Ти – це вже не ти, а інша людина. Ця людина, побачивши вбитого, уже не лякається, а спокійно або з гіркотою думає про те, як буде стягувати його зі скелі або тягнути в спеку кілька кілометрів. Вона не уявляє… А вона вже знає, як тхнуть у спеку вивернуті нутрощі і не відпирається запах людського калу і крові».

Про це навряд чи вам хтось розповість. Прочитайте, відчуйте жах війни, щоб більше не повторилось!

/Files/images/schastya/160998782_5962680677091046_5286732232497090948_o.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 147

Коментарi