100-річчю Української революції присвячується…

2017-12-29

/Files/images/SAM_2688.JPG

«Сумщина в боротьбі». Таку назву має книга, презентація якої відбулася в Тростянецькій центральній бібліотеці. Її створили троє авторів–дослідників: Віктор Моренець, Юрій Юзич та Роман Коваль.

На сторінках видання вміщено 120 біографій козаків і старшин Армії УНР, які народилися на території сучасної Сумської області, а також понад 50 спогадів про їхню участь у Визвольній війні. Книгу видано за кошти обласного бюджету в рамках Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2017 рік.

На презентації були присутні бібліотекарі, краєзнавці, історики, вчителі та

представники учнівських колективів всіх п’яти шкіл міста.

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник відділу внутрішньої політики Євген Маловічко, який наголосив на важливості відновлення історичної правди та повернення у свідомість жителів Сумщини забутих імен земляків, які брали участь у подіях Української революції 1917-1921 рр.

Цікавим був виступ відомого тростянецького краєзнавця Анатолія Баглая, який довгі роки досліджує історію рідного краю. Він поділився раніше невідомими, виявленими під час досліджень відомостями про події та учасників Української революції – уродженців Сумщини.


Невдовзі книга «Сумщина в боротьбі» надійде до бібліотек та навчальних закладів області.






Кiлькiсть переглядiв: 313

Коментарi