Вахта пам’яті

2017-12-13

/Files/images/SAM_2335.JPG

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 31 рік тому сталася жахлива трагедія, яка загубила життя багатьох тисяч людей.

Напередодні цього дня в бібліотеці відбулася вахта пам’яті «Чорнобиль… Скорбота пам’яті людської», на яку були запрошені учні 9-А класу спеціалізованої школи №2.

Бібліотекарі Алла Новікова та Наталія Пономаренко нагадали підліткам про події більш ніж тридцятирічної давнини. Катастрофа, що сталася, назавжди залишиться спільним болем і ніколи не зітреться з пам’яті десятків поколінь.

Гість заходу, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, наш земляк, Володимир Сумченко поділився з молоддю спогадами. Він один із тих перших, хто поїхав на приборкування ядерної стихії. В екстремальних умовах, не рахуючись ні з чим, не маючи відповідного спорядження, ризикуючи здоров’ям і життям виконував поставлені завдання. Володимир Борисович згадав товаришів-ліквідаторів, яких вже, нажаль, немає серед живих.

Поминальною свічкою та хвилиною мовчання присутні вшанували всіх тих, хто ціною власного життя дав шанс на життя мільйонів.

Кiлькiсть переглядiв: 328

Коментарi