Ти мово – скарб, ти між віками нитка

2017-11-08

/Files/images/SAM_1406.JPG

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. Цього року його відзначатимуть в 20-й раз.

В цей ювілейний раз для учнівської молоді ДНЗ «Охтирський центр ПТО» бібліотекарі районної бібліотеки провели мовно-інтелектуальну мандрівку «Ти мово – скарб, ти між віками нитка».

Під час заходу присутні прийшли до висновку, що народ, держава, мова – це поняття нероздільні. Без мови немає народу, і , навпаки, без народу не існує мови. Учасникам надали можливість перевірити свої знання з української мови, запросивши взяти участь в мовних змаганнях «Яка чудова українська мова!».

Увазі молоді був представлений документальний фільм, який ілюструє складний та тернистий шлях української мови до її визнання та становлення. Приємно, що молоді захід сподобався. Адже хлопці і дівчата отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатися багато нового з історії її виникнення.

Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

Кiлькiсть переглядiв: 306

Коментарi