Бібліотеки і децентралізація влади: тримаємо руку на пульсі

2017-10-27

/Files/images/IMG_4613.JPG

Тростянецькі бібліотекарі та завідувачка бібліотеки Боромлянської ОТГ взяли участь у тренінгу «Робота РR – клубів бібліотек в умовах децентралізації», який днями пройшов на базі Охтирської центральної районної бібліотеки у рамках проекту Пульс «Моя громада – мій добробут» для бібліотечної спільноти області.

Мова йшла про те, які нові виклики стоять перед бібліотеками в умовах створення об’єднаних територіальних громад і як бібліотеки як інформаційні центри можуть формувати позитивне ставлення мешканців своїх громад, до реформи місцевого самоврядування.

Ментор заходу Олена Костриця детально виклала нові можливості бібліотек в умовах децентралізації, навчала присутніх як ефективно взаємодіяти з регіональними ЗМІ, інформувати про успішні практики місцевого самоврядування. Адже, як зазначив присутній на тренінгу староста Рибальського старостинського округу Ігор Савков: «Спроможність громади залежить від обізнаності та розуміння її членів реформи місцевого самоврядування».

Учасники тренінгу освоїли основні правила написання прес-релізів та піар-діяльності в соціальних мережах. Кінцевим результатом роботи стало створення групи «Бібліотеки Сумщини» у мережі Facebook.

Ольга Сайко, бібліотекар майбутньої Тростянецької ОТГ зауважила: «Для себе дізналась багато корисного, зрозуміла, що піар-клуби покликані підвищити обізнаність мешканців і моєї громади про реформи місцевого самоврядування, щоб стала наша ОТГ спроможною і сильною».





Кiлькiсть переглядiв: 286

Коментарi