У Сумах стартує DOCU/ХІТ

2017-09-11

/Files/photogallery/аврап.PNG

Із 14-го вересня у Сумах стартує DOCU/ХІТ. Вісім фільмів – це історії крізь сучасну реальність – від Балкан до Іловайська, від київської квартири відомої української акторки до центрального концертного залу в Пхеньяні.

14 — 20 вересня «Dixie Land» Романа Бондарчука та «Ленінопад» Світлани Шимко

21 — 27 вересня «Нове життя Ґоґіти» Левана Коґуашвілі

28 вересня — 4 жовтня «Війна химер» Марії та Анастасії Старожицьких

5 — 11 жовтня «Без назви» Міхаеля Ґлавоґґера і Моніки Віллі

12 — 18 жовтня «Головна роль» та «Завтра свято» Сергія Буковського

19 — 25 жовтня «День звільнення» Уґіса Олте та Мортена Траавіка

У програмі прокату – роботи майстрів сучасної документалістики. Зокрема, новий фільм Міхаеля Ґлавоґґера в співавторстві з Монікою Віллі «Без назви», світова прем'єра якого відбулася на цьогорічному Берлінале. А також – «Головна роль» т а «Завтра свято» режисера Сергія Буковського.

«Головна роль» (національна кінопремія «Золота дзиґа» та приз за найкращий документальний фільм на ОМКФ-2017) – це відверта розмова режисера зі своєю мамою, кіноактрисою Ніною Антоновою. А «Завтра свято» – без перебільшення, класика українського документального кіно.

Також глядачі матимуть нагоду подивитися новий фільм Романа Бондарчука, номінанта на премію «Оскар» від України із фільмом «Українські шерифи». «Dixie Land» став кращим українським фільмом на ОМКФ-2017. Ця стрічка – світла мандрівка з дитинства в дорослий світ.

Цього року в рамках DOCU/ХІТ глядачі так само зможуть поспілкуватися з українськими режисер(к)ами та героями фільмів після показів.

Зокрема, у прокаті буде й «Війна химер» Анастасії т а Марії Старожицьких. Це переосмислення особистого досвіду режисерки Анастасії Старожицької та бійця-добровольця з позивним «Лавр»; подорож від ілюзій до серця війни. Окрім цього, «Ленінопад» Світлани Шимко (спецвідзнака Docudays UA-2017) – іронічна документальна історія про прощання з радянською епохою в Україні.

Іще дві авторські подорожі DOCU/ХІТ – «Нове життя Гогіти» Левана Коґуашвілі та «День звільнення» Уґіса Олте та Мортена Траавіка. «День звільнення»– це провокативна подорож країною панівної диктатури. Фільм об'їхав близько півсотні фестивалів по всьому світу. А історія від Левана Коґуашвілі (спецвідзнака Docudays UA-2017) – це мандрівка з в'язниці в нове життя.

Окрім того, DOCU/ХІТ із 14-го вересня буде в Києві, Львові, Одесі, Херсоні, Харкові та Дніпрі!

Увесь розклад показів на сайті проекту docuhit.org .

КІНОТЕАТР У СУМАХ

«Планета кіно» (ТРЦ «Мануфактура», вул. Харківська, 2/2)

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими та/або англійськими субтитрами.

Квитки можна придбати у касах або онлайн на сайті кінотеатру.

Кiлькiсть переглядiв: 256

Коментарi