День протидії торгівлі людьми відзначили в бібліотеках району

2017-07-28

/Files/images/SAM_9781.JPG

Щороку 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. А в Україні 2017 рік оголошено роком боротьби проти торгівлі людьми. По всій країні проводиться інформаційна кампанія з цього питання, до якої долучилися і бібліотечні заклади району.

З метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему, бібліотекарі відзначили цей день циклом просвітницьких заходів. У бібліотеках оформлені книжкові виставки та тематичні перегляди літератури по протидії торгівлі людьми. В Інтернет-залі районної бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Торгівля людьми – соціальна проблема сучасності». На експозиціях зацікавлений читач знайде видання, які дають змогу ознайомитись з різними аспектами торгівлі людьми і її наслідками, можливостями профілактики та надання допомоги потерпілим особам, необхідні телефони гарячої лінії та інше.

У рамках Дня інформації бібліотекарі районної бібліотеки підготували для користувачів діалог-застереження «Як не стати жертвою торгівців людьми?». А ще всі бажаючі змогли у цей день переглянути відеоролик «Людина – не товар». У якому йдеться по долю українських дівчат, які, мріючи стати естрадними співачками, їдуть за кордон і потрапляють в рабство.

Бібліотекарі закликали усіх присутніх на заходах володіти необхідною інформацією, щоб уникнути небезпеки.

Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi